Catering wigilijny

Zamówienia przyjmujemy do 19 grudnia,
natomiast realizujemy 23 grudnia.

­Zupa: 60,- / 1l

  1. Krem borowikowy z domowym makaronem
  2. Barszcz czerwony uszkami lub pasztecikiem
  3. Świąteczna zupa dyniowa z kluseczkami
  4. Kremowa zupa rybna z warzywami

Dania Ciepłe Rybne:

  1. Karp smażony na maśle z pieczarkami i cebulą 150g30,-
  2. Dorsz Atlantycki w chrupiącej panierce z sosem tatarskim 150g 25,-
  3. Zębacz w chrupiącej panierce z sosem tatarskim 150g30,-
  4. Łosoś z sosem z pieczonych pomidorków cherry 130g + sos35,-
  5. Pierogi z łososiem, kaparami i cebulką 7szt. x 40g35,-

Dania Ciepłe Mięsne: 30,-

  1. Grillowany filet z kurczaka z francuskim sosem myśliwskim – 160g
  2. Polędwiczka wieprzowa marynowana w miodzie i musztardzie francuskiej – 160g + sos
  3. Grillowany schab przeplatany boczkiem – 180g
  4. Devolay drobiowy z masłem i pietruszką – 200g
  5. Drobiowy kotlet po szwajcarsku – 200g

Dania Ciepłe Jarskie: 30,-

  1. Pierogi z kapustą i grzybami z masłem x 40g
  2. Pierogi ruskie z cebulą x 40g
  3. Krokiety z warzywami z sosem pieczarkowym z estragonem 2x 120g
  4. Łazanki z kapustą kiszoną – 350g

Dodatek warzywny: 150g / 12,-

  1. Kapusta z grzybami
  2. Bukiet warzyw z masłem
  3. Grillowane warzywa z tymiankiem
  4. Mix surówek (buraczki z chrzanem, z kiszonej kapusty, Coleslaw)

Dodatki skrobiowe: 200g / 10,-

  1. Ziemniaki z wody
  2. Kopytka z masłem klarowanym
  3. Pieczone ćwiartki ziemniaka

Zakąski zimne rybne: 150g

  1. Śledź w śmietanie z jabłkiem – 17,-
  2. Śledź w oleju i ziołach – 17,-
  3. Śledź po kaszubsku – 17,-
  4. Dorsz po grecku – 19,-
  5. Dorsz w galarecie – 19,-
  6. Łosoś wędzony z mini bułeczkami i creme fraiche – 19,-

Zakąski zimne mięsne: 130g / 17,-

  1. Roladka z indyka ze szpinakiem i ricottą
  2. Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami i szpinakiem
  3. Pasztet z żurawina
  4. Roladki z szynki i szparagów
  5. Polędwiczki faszerowane grzybami
  6. Schab z musem chrzanowym i koperkiem

Sałatki: 1kg / 90,-

  1. Sałatka ziemniaczana z cebulką dymką
  2. Tradycyjna sałatka warzywna z jajkiem
  3. Sałatka z brokułów z serem camembert, burakami, cebulką i redukcją balsamiczną
  4. Sałatka makaronowa z kukurydzą, zielonym groszkiem i cheddarem

Desery: 120g-140g / 21,-

  1. Makowiec świąteczny
  2. Sernik nowojorski ze słonym karmelem
  3. Szarlotka z cynamonem
  4. Ciasto czekoladowe

Zainteresowała Cię oferta?

Skontaktuj się z nami